Értékek és előtte-utána fotók

Kótis Nikoletta szövegíró-korrektor és Cseh Vanda korrektor

A szövegírót keresek elnevezésű honlap mögött két ember áll: Kótis Nikoletta (szövegíró-korrektor) és Cseh Vanda (korrektor-olvasószerkesztő). Azért hoztuk létre az oldalt, mert szeretnénk népszerűsíteni a helyesírás és a nyelvhelyesség fontosságát mindenfelé, ahol írott szóval találkozunk. Szívügyünknek érezzük a minőségi tartalmakat, legyen szó webáruházak termékleírásairól, Facebook-posztokról, újságcikkekről, katalógusokról, mesekönyvekről vagy bármilyen más szövegről. Mindezt szépséges anyanyelvünkön, magyarul tesszük. Az alábbiakban következzék egy leírás arról, miben tudunk segítségedre lenni, és milyen felkéréseket nem áll módunkban elfogadni. Szolgáltatásainkról itt olvashatsz, referenciáinkat pedig emitt találod.

toll

Mit vallunk, és miért dolgozunk?

Belátjuk, hogy nem értünk mindenhez. Ugyanezt tapasztaltuk a vállalkozásoknál is: lehet ugyan spórolni az alkalmazottak költségén, de ha mindent házon belül oldanak meg, hosszú távon nem kifizetődő megoldásokra számíthatnak. Amennyiben egy könyv kiadására készülő szerző mellőzi a korrektor munkáját, legfeljebb rábízza egy ismerősére a módosításokat, aki annyi releváns tapasztalattal rendelkezik, hogy valamikor jelest kapott magyarórán, az nem sokban különbözik attól, mint amikor nem veszünk tudomást ház körüli gondjainkról, vagy Mekk Eleket idéző szomszédunkkal tapétáztatunk ki. Még így sem pontos a párhuzam, tekintettel arra, hogy szomszédunk munkájának eredményét kizárólag mi látjuk, ezzel szemben ha valamit kiadunk, illetve feltöltünk az internetre, kis túlzással az egész világ véleményt alkothat róla.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy egy cégvezető elfoglalt, és nem ér rá azzal törődni, mi kerül fel a vállalati weboldalra. Emiatt előfordulhat, hogy nem tartják naprakészen azt, esetleg elavult információk találhatók meg rajta. Nincs lehetőségük fordítani és katalógusokat ellenőrizni, mivel lehetetlen mindent kézben tartani. És ez így természetes.

toll

Ezekben segíthetünk neked

Általunk visszanyerheted a fókuszt. Hagyunk a dolgodat végezni, miközben mi kivitelezzük helyetted azokat a feladatokat, amelyek szaktudásunkhoz köthetők:

– Korrektúrázzuk meglévő szövegeidet, legyen akár online, akár nyomtatott felületre készült iromány. Kiiktatjuk az elütéseket és a helyesírási hibákat ott is, ahol te észre sem veszed – hidd el, mindenben találunk hibát, és ez nem akadékoskodás, hanem tapasztalat.

– Lektoráljuk honlapod tartalmát. Tévedések, angol részek, ellentmondások, hibaüzenetek, problémás fotók – ezeket mind jelezzük feléd, és megoldási javaslattal állunk elő.

– Releváns cikkeket írunk helyetted, kérésre képet is szerzünk és szerkesztünk hozzájuk.

– Rosszul megírt vagy duplikált bejegyzéseket úgy átfogalmazunk igény szerint, hogy rájuk sem lehet ismerni.

– Vendégblog, továbbá tesztek is kivitelezhetők, persze ha kapunk hozzá kipróbálható termékeket.

– Angol nyelvű szövegek magyarra fordítását vállaljuk.

toll

Előnyeink és fontosnak vélt megkülönböztető értékek

Gyorsan és jól dolgozunk, valamint egészséges mértékben vagyunk szerények és őszinték.

Témáinknak alaposan utánajárunk, és szabatosan írjuk meg cikkeinket, továbbá javítjuk mások írásait. Utóbbiakkal nem mindig bánunk kesztyűs kézzel (főleg, ha te magad kéred az átírást), ám a kiegészítéseket mindig egyeztetni fogjuk veled.

– Ha tartalommenedzsert keresel, és hozzáférést engedsz honlapodhoz, a cikkeket és a képeket magunk visszük fel oda, így nem kell a feltöltéssel bajlódnod. Igyekszünk mindent optimalizálni, vagyis beszédes neveket, leírásokat adni, illetve linkeket elhelyezni a bejegyzésekben.

– Nem tűnünk el, felesleges tehát azon aggódnod, hogy a feladat teljesítve lesz-e. (Egyébként is csak ezt követően számlázunk.)

– Alkalmankénti és rendszeres megbízással is fordulhatsz hozzánk. Komplexebb feladatokhoz szándékunkban áll olyan árat kalkulálni, amely megalapozhat egy hosszú távú munkakapcsolatot.

– Rugalmasak vagyunk a feladatok spektrumát tekintve, mindazonáltal a minőséget illetően nem ismerünk kompromisszumot.

toll

Milyen témájú írások megfogalmazását és javítását vállaljuk?

Szinte mindenfélét – jobb, ha konkrét kérdéssel keresel meg bennünket. Eddig főként szépségápolással, marketinggel, környezettudatossággal, egészséges életmóddal, filmekkel, italokkal és étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos szövegeket írtunk és fordítottunk, legyen szó honlapokról, hírlevelekről, tréningmondulokról, magazinokról. Számítástechnikai, gamer, zenei, történelmi és oktatási területen korrektúráztunk leginkább textusokat. Facebook-bejegyzések és Instagram-fotók viselik magukon tevékenységünk nyomát.

toll

Honlapok együttműködésünk előtt (balra) és után (jobbra)

Lássunk előtte-utána fotókat, amelyeken dokumentáltuk, milyen volt korábban és a beavatkozásunkat követően egy-egy oldal.

lektorált webszöveg előtte és utána

Az egyedi fejlesztésű honlapon új menüpontokat alakítottunk ki, szövegeket írtunk, a főoldali képeket pedig frissebb fotókra cseréltük. A weboldal teljes tartalmát korrektúráztuk, a metaleírásokat javítottuk

 

fordítási referencia (előtte-utána)

A webshop rövid termékleírásait hosszabb, a brand hivatalos honlapjáról származó szövegek magyarra fordított változata váltotta fel

 

blog előtte-utána

Vendégposztjainkkal színesítettünk a blogot

 

Termékleírások korrektúrája

Webshop termékleírásait lehetőségünkhöz mérten korrektúráztuk

 

szöveg átírása, átfogalmazása, korrektúra

Előfordul, hogy a megrendelő a szöveg meghúzását és teljes átfogalmazását kéri. Ez egy fázisfotó, az átírás korrektúranézetének részlete látható rajta (hogy mennyit módosítottam a szövegen), később Vanda is kijavítja korrektori szemmel

 

szövegírás-referencia

Ilyenek voltak egy webáruház rövid hírei újjászületés előtt és után

toll

Milyen esetekben utasíthatunk vissza?

Nem tudunk mindent elvállalni, mert mindössze ketten vagyunk. Az időhiányon kívül az alábbi esetekben utasítunk vissza projekteket:

Tiltott termékeket és tevékenységeket nem kívánunk népszerűsíteni. Amennyiben táplálékkiegészítővel keresel meg minket, első dolgunk az lesz, hogy megnézzük, szerepel-e az OGYÉI forgalomba hozataltól eltiltott termékeinek listáján. Összetevőket is figyelembe szoktunk venni. Az árajánlati időszakban ezt el is mondjuk, de ha valamilyen okból kifolyólag a kezdeti szakaszban nem derülne fény egy problémára, időközben is dönthetünk úgy, hogy visszautasítjuk a munkát.

Attól még, hogy elvállaljuk egy szakdolgozat korrektúráját, nem írjuk meg helyetted. Ebben az esetben kizárólag javításban tudunk segíteni.

– Habár elsősorban azoknak segíthetünk szolgáltatásainkkal, akiknek nincs kapacitásuk fogalmazni és honlapot kezelni, valamint nem áll módjukban szövegeket ellenőrizni, illetőleg magyarra fordítani, mégis kérjük minden leendő ügyfelünket, hogy legyen aktív partnerünk. Mi törekszünk a megbeszélt határidők betartására, de ez csak akkor lehetséges, ha megbízóink is együttműködnek velünk, és nem várakoztatnak napokig, hetekig a válaszadással.

A vállalkozói szerződés nem egyenlő a munkavállalói jogviszonnyal. Ha az érdeklődő tartalommarketingest keres, és megállapodunk vele egy korrektül kalkulált árban, még nem jelenti azt, hogy hétfőtől péntekig 9–18 óra között folyamatosan elérhetők leszünk, netalán a megbízó irodájában dolgozunk.

Amennyiben úgy érezzük, hogy nem minket keresel, nem fogjuk elvállalni a feladatot, sőt igyekszünk mást ajánlani magunk helyett. Hogyha kiderül, hogy honlapot, netalán applikációt (tehát nem tartalmat, hanem egy rendszert) fejlesztetnél, kerek perec megmondjuk, hogy szerintünk milyen szakembert keresel. Homályos célú, mindenre ráhúzható landing page-ek és tukmálós reklámok készítését sem vállaljuk. Amennyiben kizárólag a keresőoptimalizálás érdekel, valószínűsíthetően szintén más jelölt után kell kutatnod. Mi ugyanis szövegíráson, fordításon és korrektúrázáson felül tartalommarketing-szolgáltatást kínálunk. A SEO nem létezik jó minőségű, informatív (nem reklámjellegű) tartalmak nélkül, mi mégsem elsősorban keresőoptimalizálással foglalkozunk. Megbeszélt kulcsszavakra épülő cikkeket írhatunk linkek beillesztésével, megformázhatjuk a bejegyzést, kitölthetjük a hozzájuk tartozó metaleírásokat, beszédes képaláírásokat, URL-címeket választhatunk, de ehhez adminisztrátori hozzáférésre lesz szükségünk weboldalodhoz. (Ezúton kijelentjük, hogy mindent bizalmasan kezelünk, a belépési adatokat pedig kizárólag a megállapodott célok teljesüléséhez használjuk fel.) Ha nem kapjuk meg, lehetőségeinkhez mérten teljesítjük a feladatokat.

toll

Mi a következő lépés?

Ha szimpatikusnak találod, hogy értéket kívánunk teremteni, és nem riadtál meg az egyenes beszédtől, keress bennünket az info@szovegirotkeresek.hu e-mail-címre írva!

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó cikkek